Een vieze man bij de Mac

Alle ouders in de zaal verbleken wanneer Edouard uitlegt hoe hij zeven jaar lang te werk is gegaan. De 37-jarige Edouard maakt in een paar zinnen duidelijk hoe kwetsbaar onze kinderen zijn en hoe snel ze het slachtoffer kunnen zijn van een pedofiel. Edouard heeft in de wc van een McDonalds een jongetje betast en nog meer dingen die niemand wil horen, maar die wel worden voorgelezen door een rechter die daar gelukkig op een zeer neutrale toon voor heeft. Edouard geeft het ook toe.

televisie

Edouard kan niet anders. Hij werd gefilmd toen hij het toilet binnenliep. Die beelden werden uitgezonden op televisie. Collega’s herkenden hem. In overleg met zijn vader besloot hij zich aan te geven. Hij was eerst wel zo verstandig om zijn collectie kinderporno van zijn harde schijf te verwijderen. Een zinloze operatie overigens want de politie haalt tegenwoordig alles terug. Voor het bezit van die plaatjes wordt Edouard nog vervolgd, vertelt de officier van justitie. De recherche is nog steeds bezig met het bekijken en classificeren van de plaatjes. Een afgrijselijk werkje.

Edouard die zoals veel pedofielen tamelijk sullig en onschuldig overkomt, is zoals de meeste pedofielen zo verstandig om sociaal wenselijke antwoorden te geven. Hij heeft het fout gedaan. De duizend euro schadevergoeding die het slachtoffer vraagt, noemt hij weinig. Maar hij is wel zo slim om niets meer toe te geven dan er bewezen kan worden. En hij wordt scherp ondervraagd, want vreemd genoeg heeft hij eerst een volkomen verkeerd signalement gegeven van zijn slachtoffertje. Hij had de huidskleur fout. Dat zette de politie aan het denken omdat hij 18 minuten niet te zien is op de beelden van de camera’s. Maar Edouard houdt vol. Het was alleen dat ene jongetje.

kinderboerderij

Want met volwassenen kan Edouard niet zoveel. Daar zijn de psychiaters wel achter gekomen. Hij is niet helemaal toerekeningsvatbaar maar wel meer dan gemiddeld intelligent. En hij vertelt dat hij zeven jaar geleden last kreeg van pedofiele neigingen. Sindsdien is hij alleen dwars door Nederland gereisd en heeft hij op allerlei toiletten van fastfood-restaurants naar de geslachtsdelen van jongetjes staan gluren. Maar is er dan helemaal niets gebeurd vragen de rechters en de officier. Een keer is hij met twee broertjes alleen op de wc is geweest. Hij werkt ook nog op een kinderboerderij tot verbazing van de rechters.

De officier eist anderhalf jaar cel voor dat ene feit waarvan de helft voorwaardelijk met een hele lange proeftijd. De rechtbank noemt het in haar vonnis zorgwekkend hoe de pedofiele neigingen van Edouard de afgelopen jaren steeds ernstiger zijn geworden, maar de rechtbank neemt de eis over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.