Twaalf jaar voor moord op miljonairsdochter

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 50-jarige Bob H.  tot 12 jaar celstraf wegens de moord op zijn partner Sandra Hazeleger. H. heeft bekend dat hij de miljonairsdochter met een hondenriem heeft gewurgd. De officier van justitie had 14 jaar cel tegen hem geëist.

brand

Het lichaam van de 45-jarige vrouw werd in februari gevonden in de bossen rond Woudenberg. Nadat H. haar had gewurgd, dumpte hij haar lichaam in een sloot. Hij liep tegen de lamp toen hij enkele dagen later de auto waarin hij haar had vervoerd, in brand wilde steken.

De politie volgde hem toen al. Een buurtgenoot had hem met het lichaam van zijn vrouw over zijn schouder naar zijn auto zien lopen. H. bekende direct na zijn aanhouding. Op zijn aanwijzingen vond de politie het lichaam van de 45-jarige Hazeleger.

licht verminderd toerekeningsvatbaar

De partner van Hazeleger verklaarde eerder aan de rechters in een opwelling te hebben gehandeld. De rechtbank vindt echter dat hij met een vooropgezet plan en weloverwogen tot twee keer toe de keel van zijn echtgenote heeft dichtgeknepen. De rechters wegen ook mee dat Bob H. licht verminderd toerekeningsvatbaar is en dat hij oprecht berouw heeft getoond. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

6 juli 2012 Vier jaar winst in hoger beroep wel doodslag geen moord op miljonairsdochter

22 juni 2012 In tweede ronde eis 15 jaar voor moord op miljonairsdochter

30 augustus 2011 Politieverhoor moordenaar miljonairsdochter niet openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.