Een principekwestie

UTRECHT – ‘Wij herkennen Orson niet in het beeld dat hier wordt geschetst.’ De zus en de vriendin van de vermoorde Orson mogen in de rechtbank hun verdriet uitspreken. De vrouwen lijden een dubbel verlies. Niet alleen zijn ze hun geliefde kwijt. Ook het beeld van Orson is gesneuveld. Na de moord begon een politieonderzoek en daaruit kwam voor het oog van de hele wereld Orson met criminele contacten naar tevoorschijn. Volgens een uitzending van Opsporing Verzocht reed Orson de hele dag door de stad in een zwarte Mercedes.

snacken

De zus vertelt dat ze altijd zo fijn ‘s nachts met Orson kon snacken.  De vriendin zegt dat Orson door de geboorte van hun kind eindelijk zijn verantwoordelijkheid had genomen en dat ze zo gelukkig was toen hij tijdens de kerstdagen met hun dochter naar zijn ouders ging.

Maar in diezelfde periode reed Orson met die Mercedes door de Utrechtse wijk Overvecht op zoek naar Khalil. Hij kreeg nog geld van Khalil. Het was niet veel. Het was maar 350 euro, maar het was een principekwestie, zei Orson tegen vrienden. Hij belde zelfs aan bij de moeder van Khalil, die tegen hem loog dat haar zoon in België was.

Mercedes

Dat laatste bezoekje is de druppel geweest. Khalil lokte vervolgens, met bewaard gebleven sms’jes, Orson naar een stille plek en schoot hem daar vier kogels door zijn hoofd terwijl hij achter het stuur zat van zijn Mercedes. De auto hobbelde tegen een muur aan. Buurtbewoners horen knallen en ze zien mannen met petjes weglopen.

Khalil zegt weinig. Hij blijkt een magere jongen in een geruit overhemd en hij laat zich zelfs niet uit zijn tent lokken door de oude, ironische rot rechter Bender die veel van dit soort noten heeft gekraakt.  Khalil wordt alleen boos als hem een gebrek aan doorzettingsvermogen wordt verweten. Dat is ook niet helemaal terecht. Hij houdt tenslotte zijn mond en hij heeft de medeverdachte uit de wind gehouden.

begrafeniskosten

De familie van Orson wil dat hij ook nog begrafeniskosten betaalt. Die zijn weer boos dat hij wel voor zijn eventuele kinderen kan zorgen en Orson niet. Ze zijn boos dat Orson zijn kleinkinderen nooit zal zien. En Khalil wel. Dat laatste zal nog wel even duren want de officier eist vijftien jaar wegens moord.

lees ook:

17 juli 2012 350 euro moord aangehouden getuige laat het afweten

30 januari 2012 350 euro is geen reden voor moord

Een gedachte over “Een principekwestie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.