Als ik tbs krijg, maak ik mezelf dood

UTRECHT – ‘Als ik tbs krijg dan maak ik mezelf dood. Echt waar’. Dat vertelde de 45-jarige Ronald van H. in zijn laatste woord aan de drie rechters die de komende twee weken gaan bedenken of ze tbs met dwangverpleging gaan opleggen, zoals de officier heeft geëist.

verward

Van H. is een verwarde man die een agent met een stalen pijp te lijf is gegaan. De officier van justitie eiste een jaar geleden ook al tbs met dwangverpleging zoals de psychiater had geadviseerd. De rechtbank wilde toen alternatieven zien. Dat vertraagde de rechtszaak een jaar omdat  allerlei nieuwe deskundigen moesten onderzoeken of Van H. in een iets milder regime zou gedijen.

dwang

Van H. vertelde na al deze onderzoeken aan de rechtbank dat hij naar huis wil en dat hij niets heeft gedaan. Volgens de officier is Van H.totaal niet gemotiveerd en gaat hij zonder dwang niet meewerken aan een behandeling. Advocaat Bo Tieman dacht daar natuurlijk heel anders over. De advocaat vraagt om een voorwaardelijke tbs op te leggen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

24 februari 2012 Rechtbank voorkomt zelfmoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.