De gruwelijke grofheid van officier Van Leent

UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de schutter in de pokermoord, de 21-jarige Joshua B., tot 20-jaar gevangenisstraf. Voor officier Michael van Leent eindigde zijn laatste zaak in Utrecht in een grote overwinning. De rechtbank nam zijn eis helemaal over.

onnederlands

Van Leent zelf noemde deze zaak in zijn eigen onvolprezen jargon van een ‘gruwelijke grofheid’. De pokermoord langs de A27 was een on-Nederlandse opruiming.  Het onderzoek liep zolang door dat niemand in de gaten dat deze officier al elders werkte. Voor Utrecht is zijn vertrek een gemis. Het wordt een stuk saaier in de rechtszalen zonder zijn niet altijd geslaagde metaforen en kleine eenakters.

vlijmscherp

Ook Joshua B. werd een paar keer getrakteerd op de vlijmscherpe redeneerkunst van de officier. ‘Deze verdachte heeft nu X aantal verklaringen afgelegd en dit is blijkbaar X plus een, oreerde Van Leent. Hij bracht met zijn pathetische stijl Joshua B. niet tot een nieuwe bekentenis. Maar de rechtbank overtuigde hij wel.

Joshua B. gaat in hoger beroep. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.