Onhandig, maar niet vooringenomen

UTRECHT -De wrakingskamer  oordeelt dat rechter Peter de Beer de zaak Safari, over een groepsverkrachting van een 17-jarige meisje, mag blijven doen. De advocaten Boumanjal, Vingerling en Drykoningen hadden een wrakingsverzoek ingediend.

De zaak draait om de verklaring van een meisje dat zegt dat zij het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting. Ze zou door haar 17-jarige vriendje zijn uitgeleend aan zes vrienden. De zeven jongens staan terecht op beschuldiging van verkrachting.

De advocaten willen de verklaringen van het meisje onderzocht zien door rechtspsycholoog Van Koppen. De rechter maakte daarop de opmerking dat hij met Van Koppen had gewerkt en hij adviseerde de advocaten om over alternatieven na te denken.

collega’s

Dat is een schijn van vooringenomenheid, vonden de raadslieden. Ze wraakten de rechter. Maar drie collega’s in de wrakingskamer pleiten die rechter vrij. Erg handig was die opmerking niet, maar het was eigenlijk juist heel zorgvuldig bedoeld, vinden zijn collega’s.

Dat gewraak heeft wel tot gevolg dat de zaak flinke vertraging oploopt. Er waren deze week drie zittingsdagen beschikbaar. Vrijdag 17 februari wordt nu gebruikt om de aangeefster achter gesloten deuren haar verhaal te laten doen. (JS)

lees ook:

20 april 2012 Tot vijf jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

4 april 2012 Een onbegrijpelijk eis

3 april 2012 Officier eist jeugd-tbs wegens groepsverkrachting

30 maart 2012 Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.