Twee weken rust voor MOE-lander

Een 40-jarige man uit Litouwen is door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf wegens winkeldiefstal. De eis was een boete van 300 euro.

De verdachte had folie aan de binnenkant van zijn tas geplakt maar toch ging het alarm af toen hij drie spijkerbroeken meenam uit de Bijenkorf. De Litouwer had geen strafblad in Nederland, maar hij vertelde aan de politie dat hij vaker met justitie in aanraking was geweest. Hij voegde eraan toe dat hij bij een postsorteerdienst werkt, maar dat hij geen geld had om spijkerbroeken bij de Bijenkorf te kopen.

De buit van de diefstal bedroeg 500 euro. De officier vond dat reden om een hoge geldboete te eisen. Maar rechter Ficq oordeelde dat iemand die met een geprepareerde tas op het dievenpad gaat, een nog hogere straf verdient. Ficq vond het bovendien niet zinvol om iemand die niet eens geld heeft om een spijkerbroek bij de Bijenkorf te kopen, een geldboete op te leggen.

Jurgen Swart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.