Chinese Maffia

UTRECHT – In de rechtbank is de 24-jarige Lilli D. opgepakt omdat zij tijdens de zitting tegen de 29-jarige Peixin Z. onder ede zou hebben gelogen. De vrouw kwam als getuige naar de zitting maar ze verdween zonder tandenborstel achter de tralies. Z. staat terecht omdat hij met twee vrienden een andere Chinees heeft afgeperst.

gangsterliefje

Lilli D. is in deze zaak het gangsterliefje om wie gevochten wordt. De drie Chinezen  drongen de woning van hun slachtoffer binnen en zeiden dat ze van de Chinese Maffia waren. Ze dreigden de man te vermoorden omdat hij met Lilli, de vriendin van een van hen, had geslapen. Het slachtoffer gaf ze direct 1000 euro. Daarna lieten ze hem een schuldbekentenis tekenen voor 18.888 euro. Het slachtoffer kon al dat geld niet bij elkaar krijgen en hij stapte, zeer tegen de Chinese gewoonte in, naar de politie.

De drie verdachten werden opgepakt. Twee Chinezen werden in november al veroordeeld tot anderhalf en twee jaar cel. De zaak tegen Z. liep toen in de soep omdat hij een afstandsverklaring had getekend maar toch in de rechtbank wilde verschijnen.

serveerster

Zijn advocaat R. Koevoets wil nu twee getuigen laten vertellen dat Z. niets met de afpersing te maken heeft. De advocaat had getuige Lilli. D. zelfs al meegenomen. Lilli werkt als serveerster in een Chinees restaurant en ze heeft tegen de politie en bij de rechter-commissaris belastend verklaard.

Rechtbankpresident De Weerd legt omstandig uit dat liegen niet mag in de rechtbank. Maar Lilli verandert onder ede haar verklaring. Ze probeert Z. vrij te pleten. Officier Out bedreigt haar vervolgens met gevangenisstraf. Maar Lilli is of banger voor de verdachte of ze spreekt de waarheid en ze blijft bij haar verklaring.

politie

Ze krijgt twee keer de kans om het te veranderen terwijl er steeds meer politie in de zaal verschijnt, want ze moet direct mee. Het arme kleine Chinese meisje wordt afgevoerd naar het politiebureau. Ze komt later voor de rechter. Op meineed staat maximaal zes jaar gevangenisstraf.

 Z. verdwijnt even later ook de cellengang in. Zijn zaak gaat op 10 mei verder. Op 22 maart dient in Arnhem het hoger beroep tegen zijn medeverdachten. (JS)

lees ook:

10 mei 2012 Chinese Maffia betalen voor seks met Lilli

5 april 2012 Lid Chinese Maffia verdient een half jaar in de tweede ronde

22 maart 2012 Chinese Maffia de tweede ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.