Een vicieuze cirkel

Melvin heeft geen identiteitskaart en daarom holde hij weg voor de politie. Dat betoogde advocaat Michiel Lamers bij  de politierechter in Utrecht. ´Bovendien is Melvin in een vicieuze cirkel terechtgekomen’, vervolgde zijn advocaat. Melvin krijgt geen werk of hulp zonder id. Zolang hij zich niet heeft ingeschreven, geeft de gemeente  hem geen id-kaart. En hij kan zich niet inschrijven zonder id.  Rechter Verbunt loste het eerste probleem op door tachtig uur werkstraf op te leggen.

De 20-jarige Melvin hield tegen de klippen op vol dat hij op weg was naar een uitzendbureau toen hij werd aangehouden. Een buurvrouw meende dat hij op de uitkijk stond voor twee andere jongens die bij de buren inbraken. Melvin werd vastgezet. Hij bleek voorwaardelijk vrij te zijn. Hij was veroordeeld voor een inbraak maar hij was gedurende het hoger beroep vrijgelaten.

De reclassering is heel somber over Melvin en zijn verkeerde vrienden zegt de officier van justitie. Hij eist naast de werkstraf nog een maand voorwaardelijk met streng toezicht. Michiel Lamers houdt vol dat Melvin alleen maar wegholde omdat hij bang was voor een bekeuring. Verder vindt hij de eis heel redelijk.

De rechter neemt de eis over. ‘Het ga u goed en denk aan uw toekomst’, geeft hij Melvin nog als goede raad mee. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.