De dronkenlap van de week

UTRECHT – Sacha K. werd met zijn auto van de weg gehaald omdat hij slingerde. Hij moest blazen. Hij blies 1240 microgram. Dat is gigantisch. Wie meer dan 220 microgram alcohol uitblaast per liter lucht, krijgt tenminste een boete. De 37-jarige Sacha is deze week de topscorer in de rechtbank.

Sacha draagt een commandotrui en een bodywarmer. Hij spreekt goed maar zacht Nederlands. Dat was wel anders toen hij uit zijn auto agenten konden hem niet verstaan. Hij wist ze in ieder geval niet duidelijk te maken waarom hij zoveel had gedronken. Ook tijdens de zitting vertelt hij daar niet veel over. Hij kwam van een feestje en normaal blijft hij slapen, zegt hij. Die dag was hij zo ziek dat hij naar huis wilde.

rijverbod

Zijn rijbewijs is ingenomen en ongeldig verklaard door het CBR. Hij moest daar een cursus doen die 720 euro kost. Hij heeft de laatste psychologische testen gedaan, vertelt hij aan politierechter Verbunt. Hij mag binnenkort weer rijden. En Sacha beweert dat deze zaak al is afgedaan. Hij heeft dat anderhalf jaar geleden gevraagd aan de dienstdoende officier van justitie. Die heeft hem toen beloofd dat alle alcoholzaken afgehandeld waren.

De feiten duiden erop dat Sacha eerst is gepakten met dit gigantische promillage en toen een rijverbod heeft gekregen. Daarna is hij weer gaan rijden en toen is hij opnieuw gepakt. En blies hij nog altijd 645 microgram. Voor het rijden tijdens een ontzegging en dronken rijden heeft hij toen een werkstraf van zestig uur gekregen

Rechter Verbunt bepaalt dat officier Scharrenberg moet gaan uitzoeken wat die officier heeft beloofd op de zitting, Maar als het klopt wat u zegt dan hoort u niets meer van deze zaak en anders moet u nog een keer verschijnen, zegt de rechter tegen Sacha, die een beetje opgelucht weer vertrekt. (JS)

lees ook:

 13 maart 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.