Rechtbank voorkomt zelfmoord

UTRECHT – De 45-jarige Ronald van H. die met zelfmoord dreigde nadat de officier van justitie tbs met dwangverpleging had geëist, blijft voorlopig onder de levenden. De rechtbank veroordeelt hem tot 15 maanden gevangenisstraf en een voorwaardelijke tbs wegens poging tot doodslag op twee agenten.

fiets

Van H. ging een jaar geleden met een ijzeren staaf twee agenten te lijf  die met zijn moeder stonden te praten. Ook wierp hij een fiets, maar dat vond de rechtbank minder ernstig. Volgens de rechtbank is het onmogelijk om iemand dood te gooien met een fiets.

alternatieven

De officier eiste een half jaar geleden tbs met dwangverpleging. Toen wilde de rechtbank geen uitspraak doen. Deskundigen moesten alternatieven aandragen. De officier negeerde die alternatieven. Maar raadsman Bo Tieman die om een tbs met voorwaarden vroeg, kreeg zijn zin. De rechtbank heeft de voorwaarden in het vonnis opgesomd. De belangrijkste voorwaarde luidt dat Van H. moet worden opgenomen in een forensisch psychiatrische kliniek. (JS)

lees ook:

10 februari 2012 Als ik tbs krijg, maak ik mezelf dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.