Kinderen beschermen tegen een dwaalleer van de drie-eenheid

UTRECHT – De 33-jarige Jean S. een aanhanger van het Pinkster holistisch Christendom is door de kantonrechter in Utrecht veroordeeld tot een boete van 600 vanwege overtredingen van de leerplichtwet.

S. vertelde aan de kantonrechter Kruijf-Bronsing dat hij gelooft in God de vader en zijn zoon als twee-enig. Hij wil zijn drie dochters, 9, 10 en 12 jaar oud niet blootstellen aan de dwaalleer van de drie-eenheid die op Evangelische scholen in Nederland wordt verspreid. Hij vond dat hij daarom vrijgesteld was van de leerplicht en dat hij zijn dochters thuis onderwijs mocht geven.

onderbouwing

Kantonrechter Kruijf-Bronsing woog mee dat S. die al vaker is veroordeeld voor hetzelfde feit geen enkele school heeft willen bezoeken. Hij heeft alleen in algemene termen bezwaar tegen alle scholen binnen redelijke afstand van het toch niet bijzonder liberale Veenendaal. Die onderbouwing was te mager vond de kantonrechter en zij nam de eis van de officier helemaal over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.