Een hele wonderlijke inbraak

UTRECHT -‘Serieus wapentuig’. Zo noemt officier van justitie in Utrecht Alexandra Bijleveld de inhoud van de plastic tas die in de auto van de 26-jarige Douwe G. is gevonden. De officier acht bewezen dat G. daarnaast 24 paar Italiaanse merkschoenen heeft gestolen en ze eist negen maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk

Maar van wie is dat wapentuig, een machinegeweer, en handwapen en de nodige munitie, eigenlijk. G. werd opgepakt toen een vrouw de politie belde omdat er bij haar buren werd ingebroken. G. gaf spullen over de schutting door aan een medeverdachte die alles weer in een auto legde. In die auto vond de politie de dozen met schoenen en een dichtgebonden plastic tas.

wonderlijk

G. vertelde dat hij naar de woning toe was gegaan omdat hij geld had geleend aan de  bewoner. Dat geld wilde hij terug en daarom had hij de deur opengetrapt, toen er niemand thuis was. Het is een wonderlijke inbraak, zegt rechter Den Otter in wiens woonomgeving het kennelijk heel anders toegaat. ‘Waarschijnlijk had u niet gedacht dat de slachtoffer aangifte zou doen’. Dat is een hele juiste conclusie van de rechter. Want het slachtoffer van deze zogenaamde inbraak moest ook nog bij de politie komen om uit te leggen dat hij die tas met wapens nog nooit had gezien.

Volgens de reclassering is G. een impulsieve rouwdouwer die na jaren in de criminaliteit op het rechte pad wil. Hij houdt vol dat hij niet heeft gezien, gevoeld of gemerkt dat er wapens in de plastic tas zaten. Raadsman Harrold Veen vond dat de officier zich in haar eigen voet had geschoten door niet uit te zoeken van wie dat wapen was. G. wist helemaal niet dat er een wapen in zijn auto lag, besluit de advocaat. 

Uitspraak 15 maart. (JS)

lees ook:

28 maart 2012 Goedgelovige medeverdachte kletst zich uit wonderlijke inbraak

15 maart 2012 Eigen rechter spelen mag niet ook al is dat normaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.