Acht maanden voor kettingtrekker

UTRECHT –De werkwijze was steeds dezelfde.  Eerst werd de vrouw aangesproken door een jongen die de weg of de tijd vroeg. Vervolgens kwam er een jongen terug die met veel geweld een gouden ketting van haar hals trok.

De rechtbank in Utrecht achtte bewezen dat de 21-jarige Jeremy C. een keer ketting getrokken heeft en legde hem acht maanden cel op. De officier van justitie had zestien maanden geëist waarvan twee voorwaardelijk wegens vier keer ketting trekken.

facebookherkenning

Maar de rechtbank was het met advocaat Jeroen Nijboer eens dat het signalement drie keer te onduidelijk was en dat er mogelijk andere kettingtrekkers actief waren geweest. Nijboer vond ook het signalement voor de enige veroordeling niet in orde. Maar de rechtbank nam genoegen met een facebookherkenning. (JS)

lees ook:

23 maart 2012 Kettingtrekker nu ook veroordeeld voor dodelijk ongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.