Een onherroepelijk vonnis

imagesca7ffs3lUTRECHT – ‘Ik ben in hoger beroep gegaan’. De 34-jarige Marcel L. houdt het stug vol. In afwachting van dat beroep heeft hij de reclassering laten lopen, zegt hij tegen de rechtbank. Hij wist best dat hem straf boven het hoofd hing, maar hij dacht dat hij even kon wachten.

leefstijl

Marcel, een kale jongen met een hooligancapuchon is vijf maanden geleden veroordeeld tot zes maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk vanwege een inbraak in een snackbar en een inbraak in een drogisterij. Hij heeft van alles beloofd en vooral dat hij zijn leven wil beteren. Daarom is hij weggekomen met een deels voorwaardelijke straf. De rechtbank legde een leefstijltraining op.

Zoals zo vaak gebeurd, was Marcel veel van zijn goede voornemens vergeten zo gauw hij buiten was. Maar een plichtsgetrouwe reclasseringsambtenaar meldt hem terug. Marcel heeft drie keer een afspraak afgezegd. Toen was de cursus al begonnen en kon Marcel niet meer meedoen om zijn leefstijl te veranderen.

definitief

Volgens officier Westdijk is er helemaal geen beroep aangetekend en is de straf definitief. Marcel moet drie maanden gaan uitzitten omdat hij zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden. Het komt goed uit dat Marcel in voorarrest zit op verdenking van een autodiefstal, hoeft justitie hem ook niet te gaan zoeken. Dat is vaak erg moeilijk.

Advocate Hilhorst is het er niet mee eens. Ze betoogt dat Marcel vaak in het ziekenhuis ligt, ook toen die autodiefstal werd gepleegd. Hij is van goede wil en hij wil snel met zijn leefstijltraining aan de slag, zegt Hilhorst.

De rechtbank doet op 20 maart uitsprak. (JS)

lees ook:

20 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis ?

6 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.