Kinderrechter streng voor tipgever woningoverval

imagesca7ffs3lUTRECHT – Een 17-jarige jongen die informatie heeft gegeven waarmee twee woningovervallers in Nieuwegein hun slag konden slaan, is door de rechtbank veroordeeld tot acht maanden jeugddetentie waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank is veel strenger dan de officier van justitie die slechts drie maanden voorwaardelijk had geëist.

De jongen verdwijnt direct na de uitspraak weer achter de tralies. Daar kan hij medeverdachte de 23-jarige R.H. een tijdje gezelschap houden die twee jaar gevangenisstaf krijgt. Volgens de rechtbank overviel H. samen met een ander een moeder en zoon in hun woning en bedreigde hij de twee slachtoffers met een mes. De overvallers waren uit op het geld van de zoon. De jongen had verteld waar het geld lag en hoe laat de slachtoffers thuis kwamen.

De officier had tegen H. vier jaar cel geëist. De rechtbank is milder omdat H. verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Een derde verdachte, tegen wie viereneenhalf jaar as geëist, is vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.(JS)

lees ook:

28 februari 2012 Een nieuwe persrichtlijn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.