Drie keer tanken, een keer betalen

imagesca7ffs3lUTRECHT – Een 27-jarige benzinedief die drie keer heeft getankt zonder te betalen, is door de politierechter veroordeeld tot dertig uur werkstraf.

De benzinedief werd opgepakt omdat hij werd verdacht van het helen van een auto. Die zaak kwam niet rond. Maar er was wel drie keer met de wagen gratis getankt. De verdachte bekende twee tankbeurten in Hank en Nieuwegein. In een zaak lag er weliswaar geen aangifte, maar de officier eiste veertig uur werken een week voorwaardelijk. Die straf volgde, volgens de officier, uit haar richtlijn.

Vlielander

Advocaat Dennis Vlielander bracht daar tegen in dat we in Nederland helemaal nergens blijven als iedereen zo maar de richtlijnen van het openbaar ministerie gaat opvolgen. Vlielander adviseerde de politierechter om er zelf eens goed over na te denken en hij stelde zes uur werkstraf voor.

Dat vond rechter Peter de Beer weer iets te veel van het goede, maar hij was het wel met de advocaat eens dat er maar een benzinediefstal kon worden bewezen. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.