George D. op naar de derde ronde

DEN HAAG – George D. die door het gerechtshof  in Arnhem tot negen maanden cel is veroordeeld wegens verboden wapenbezit en drugshandel, zoekt het hogerop. D. gaat in cassatie bij de Hoge Raad.

FC Utrecht

D. was vroeger veiligheidsman was bij de supportersvereniging van FC Utrecht. Hij hoeft niet meer terug  naar de cel, maar hij is nog niet tevreden. En zijn advocaat Louis de Leon ziet kansen om de hele zaak na zeven jaar de prullenbak in te krijgen.

Een miljoenen verslindend onderzoek bleek op drijfzand gebaseerd, stelt De Leon. Er zijn erg zware opsporingsmiddelen ingezet zoals infiltratie. Deze zware middelen hebben alleen kleine feiten aan het licht gebracht. Nu duidelijk is dat deze middelen niet ingezet hadden mogen worden voor zulke kleine feiten, mag het bewijs ook niet gebruikt worden om D. te veroordelen in deze zaak, vindt De Leon.

Dit gaat ongetwijfeld nog heel lang duren. (JS)

lees ook:

1 maart 2012 George D. zat drie maanden te lang in voorarrest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.