Vakbond onzorgvuldig staking verboden

imagesca7ffs3lUTRECHT – De aangekondigde staking bij Equens was niet het uiterste onderhandelingsmiddel voor de vakbonden. Dat stelt Herco Uniken Venenma, de baas in de rechtbank in Utrecht,  in een kort geding. Uniken Venema verbiedt de staking.

skimmers

Equens handelt bijna al het betalingsverkeer in Nederland af. De advocaat van Equens Arno van Beurden had een pikzwart beeld geschetst van de gevolgen van een staking. Skimmers zouden vrij spel krijgen als de staking door zou gaan. Banken zouden bijna omvallen.

De rechter vindt het moeilijk in te schatten hoe belangrijk de positie van Equens is in vergelijking met een nutsbedrijf. Maar de rechter is wel van mening dat de vakbonden niet de benodigde voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Zo was helemaal niet duidelijk hoe stakers zouden handelen als er skimmers actief zouden zijn. (JS)

lees ook:

7 maart 2012 De machtige arm van de elektronische betalers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.