Als Bulgaren je niet moeten

imagesca7ffs3lUTRECHT – ‘Ik had een pizzeria. Daar kwamen honderden Bulgaren. Ik heb een ding geleerd: als Bulgaren je niet moeten dan maken ze je helemaal kapot’. Een tekst die het goed zou doen op het meldpunt van de PVV, maar het is de 44-jarige Erdal die het aan de rechtbank vertelt. Voor de Turk Erdal heeft de PVV weer hele andere meldpunten.

litteken

Erdal wordt er door een Bulgaarse vrouw van beschuldigd dat hij zwaar heeft verdiend aan een wietplantage. Erdal kent de vrouw niet. Hij heeft haar nog nooit gezien maar toch weet ze hem perfect te beschrijven tot aan het litteken boven zijn linkeroog toe. Hoe kan dat toch, willen rechter Oostendorp en haar collega’s graag weten. Maar ja zo zijn Bulgaren.

De politie vond wiet in de woning waar de Bulgaarse woonde. Eerst kwam er een anonieme melding. Toen de politie langsreed in december was het dak opvallend sneeuwvrij. Een hittefoto uit een helikopter deed de rest. De Bulgaarse woonde er met haar zoon en dochter. Ze vertelde dat ze geen huur hoefde te betalen, als ze de planten maar water gaf.

koken

Ze belastte ook de eigenaar van het huis, de 37-jarige Neset. Hij zegt dat hij de woning had verhuurd en van niets weet. De vrouw zegt dat Neset regelmatig de wiet op kwam halen. Ook Neset heeft zijn eigen opvattingen over Bulgaren.  De rechter vindt het vreemd dat hij niets heeft geroken van al die honderden hennepplanten. Maar Neset antwoordt dat het altijd vreemd ruikt bij andere mensen in huis. ‘Ik weet niet wat die Bulgaren koken’, vervolgt hij.

De Bulgaarse 47-jarige Aynur is wel aangehouden, maar ze is vrijgelaten. Ze is ook gedagvaard en ze is weggebleven. Dat mag. Maar advocaat Frank Koningsveld wil haar toch graag horen als getuige. De rechtbank wijst dat verzoek toe. Een getuige moet verschijnen. De officier van justitie denkt de Bulgaarse binnen acht weken te kunnen opsporen. Dan is de volgende zitting in deze zaak. (JS)

Een gedachte over “Als Bulgaren je niet moeten”

  1. Erdal, Neset, Aynur, … het zijn Turkse namen, m.a.w. het zijn Bulgaarse Turken, (Turken die in Bulgarije geboren en getogen zijn, en die de Bulgaarse nationaliteit hebben). Mensen die de ene keer Bulgaren zijn en dan weer Turken, zoals het voor hen het best uitkomt, of … misschien zijn ze ook Tsigeuners (heden roma genoemt) die moslim zijn. Wie zal het zeggen?
    Maar het zijn geen Bulgaren, dat is wel ZEER zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.