Drama voor loverboy

imagesca7ffs3lUTRECHT -De rechtbank bepaalt dat de 39-jarige Mohamed J. in de cel blijft. Volgens officier van justitie Marieke Jansen heeft M. zich schuldig gemaakt aan vrouwenhandel. De gedwongen prostitutie in deze zaak is gepaard gegaan met veel geweld zoals gedwongen abortussen en verkrachtingen van de twee vrouwelijks slachtoffers, meent de officier.

pitbull

Marieke Jansen is de Utrechtse loverboy-pitbull die nooit loslaat en die de afgelopen jaren in moeilijke zaken veroordelingen heeft gescoord. Het zijn altijd langdurige zaken met veel beschuldigingen die opeens weer van tafel gaan en hoge eisen.

Ook in deze zaak ziet de verdediging kansen. De vrouwen uit Kosovo en Somalie  zijn jarenlang met J. getrouwd geweest. Ze zijn moslims en ze willen daarom niet toegeven dat ze vrijwillig in de prostitutie hebben gewerkt, zegt advocate Hetty Dijkstra. Een vrouw is al zes jaar geleden voor de eerste keer naar de politie gestapt. Ze heeft daarna haar verklaring weer ingetrokken Volgens officier Jansen is dat een bewijs hoe erg het is. Volgens advocate Dijkstra zegt dat alleen maar dat het blijkbaar toch niet zo heel erg was.

Pieter Baan

J. is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat was dichtbij maar toch is het rapport nog niet klaar. Het betekent extra wachten. En dat wachten, zegt Dijkstra, dat is een drama voor J. die zo graag zijn verhaal aan de rechtbank wil vertellen. Dijkstra wil dat J. wordt vrijgelaten tot de volgende zitting. De officier is daar fel op tegen.

De rechtbank geeft haar gelijk. De rechters vinden het eng om J. vrij te laten zonder dat duidelijk is wat de deskundigen vinden van zijn persoonlijkheid. Wel mag de 16-jarige dochter van J. een goed woordje voor haar vader komen doen bij de rechter-commissaris. Die volgende zitting is op 14 mei. (JS)

lees ook

25 juni 2012 Loverboy was werktuig voor prostituees

31 mei 2012 Een loverboy met een dominante vrouw

15 mei 2012 Opnieuw drama loverboy niet aangevoerd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.