De dronkenlap van de week (2)

imagesca7ffs3lUTRECHT – Iedereen zou een Pool verwachten of een opgeblazen bouwvakker of allebei, maar de 44-jarige Gerarda is gewoon een huisvrouw met een iets te rood gezicht. Ze is gewoon in haar auto gestapt toen haar vader in het ziekenhuis werd opgenomen. Ze viel niet eens op in het verkeer maar ze reed in Nieuwegein wel een controle binnen. Blazen lukte niet en ze moest mee naar het bureau om bloed te laten prikken. In haar bloed zat 2,89 promille. Bijna zes keer teveel.

‘Niemand heeft hier vandaag zoveel gedronken als u’, vertelt rechter Yvonne Baauw die 21 dronken rijders, onder wie 20 mannen, voor haar hekje krijgt. Ik had het echt niet in de gaten, zegt Gerarda. Dat baart mij zorgen, zegt de rechter. Maar Gerarda is nog nooit met de politie in aanraking is geweest. Ze vertelt dat ze zich heel erg schaamt en dat zij  juist altijd de Bob is wanneer ze met haar vrienden op stop gaat.

termijnen

Haar rijbewijs is afgepakt en ze moet een cursus doen bij het CBR. Dat is een straf die geen straf heet, maar er dubbel inhakt. Die cursus kost 800 euro en die betaalt ze nu in termijnen voordat ze ermee mag beginnen. Daarna gaat het CBR bekijken of Gerarda ooit nog mag rijden.

Officier Koreman houdt haar voor dat ze tegen de politie heeft gezegd dat ze twee biertjes heeft gedronken. Dit zijn twintig glazen geweest, voegt Koreman eraan toe. Hij eist veertig uur werkstraf en anderhalf jaar niet autorijden. Gerarda is tevreden met de eis. De politierechter vindt de eis meer dan redelijk. (JS)

lees ook:

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.