Verslaafd aan de neusspray

imagesca7ffs3lUTRECHT – Je bent verslaafd aan de neusspray dat heb je bij de politie verklaard. Dat ken ik niet, zegt politierechter Somsen tegen de 20-jarige blonde Joyce. Rechters zien de hele dag verslavingen voorbijkomen, maar deze is heel bijzonder.

Het houdt je neus en je keel fris’, antwoordt Joyce weinig verrassend. Ze heeft vijf sprays gestolen bij het Kruidvat in een strooptocht langs vijf winkels, allemaal filialen van bekende ketens. Joyce die nota bene leert voor filiaalmanager is eerder veroordeeld voor diefstal. Ze geeft zoals iedereen iemand anders de schuld. Ze is opgestookt door een vriendin die ook een geprepareerde tas had meegenomen. Zelf durfde ze niets te stelen.

nachtmerries

Joyce heeft alles bekend en ze heeft gebroken met haar foute vriendin. Ze heeft nog steeds nachtmerries van de twee nachten die ze in de gevangenis heeft moeten doorbrengen. Ze wil volgend jaar een andere opleiding volgen. Iets met kinderen want ze denkt niet dat ze in het winkelbedrijf nog aan de slag komt met dit strafblad.

Dat weegt de officier mee in de eis. Gevangenisstraf was op zijn plaats geweest, maar het heeft Joyce al zoveel gekost dat de officier het houdt bij 120 uur werken waarvan 40 voorwaardelijk. Rechter Somsen vindt dat voorwaardelijk niet nodig. Ze legt 60 uur op. Ik heb het idee dat jij dit niet meer zult doen, ‘besluit de rechter tegen Joyce. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.