Snel binnen snel buiten

imagesca7ffs3lUTRECHT – De winkeliers kunnen hun ruiten weer dichttimmeren vanavond komt de 40-jarige Ronald vrij na twee weken voorarrest. Ronald kwam twee weken geleden ook al vrij. Hij werd op 29 februari door de rechtbank veroordeeld tot zes maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk met een verplichte behandeling in een forensische kliniek. 

De officier van justitie had toen ISD geëist, een twee jaar durende opsluiting in een veelplegerskliniek. Maar drie rechters vonden dat een brug te ver ook omdat Ronald voor het eerst in zijn 20-jarige criminele carrière aangaf dat hij mee zou werken aan een psychiatrische behandeling. Die forensische kliniek zat vol en na het uitzitten van de zijn onvoorwaardelijke straf mocht Ronald naar buiten.

biertje

Buiten besloot hij een biertje te gaan drinken. Dat werden al gauw tien. De politie kon een paar uur later het bloedspoor van een ingeslagen winkelruit volgen naar de plek waar Ronald mocht slapen. Ronald zat bij de eerste hulp met een doorgesneden pees en hij werd weer in de cel gegooid.

Plaats is er nog steeds niet in de forensische kliniek. De officier heeft de zaak voorgebracht bij het snelrecht. Voor een vernieling van een ruit bestaan lijstjes zegt rechter Kuijer, die Ronald gewoon kent uit eerdere zaken. Hij legt conform twee weken op en dat betekent dat Ronald vanavond weer vrij komt. Als hij maar geen dorst heeft. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.