Eigen rechter spelen mag niet ook al is dat normaal

imagesca7ffs3lUTRECHT – Douwe G. heeft voor eigen rechter gespeeld. En dat vinden de echte rechters niet leuk. De rechtbank legt de 27-jarige Douwe daarom acht maanden cel op waarvan de helft voorwaardelijk. De officier van justitie had negen maanden geëist waarvan drie voorwaardelijk voor een wonderlijke inbraak.

milieu

G. haalde de woning van Marcel L. leeg omdat hij nog geld van hem kreeg. Dat kan misschien normaal zijn in het milieu waar in Douwe verkeert, zoals advocaat Harrold Veen had betoogd, maar de rechtbank noemt dat strafbaar.

Douwe nam 24 dozen Italiaanse merkschoenen mee en een tas met zeer gevaarlijke automatische wapens. Raadsman Harrold Veen was ervan overtuigd dat Douwe niet wist dat hij wapens meenam. Volgens de rechtbank heeft Douwe goed gezocht in de woning en wist hij precies wat hij meenam. De wapens zaten in een plastic zak en dat was aan de buitenkant duidelijk herkenbaar. Bovendien kunnen er met die wapens de grootste ongelukken gebeuren. (JS)

lees ook:

28 maart 2012 Goedgelovige medeverdachte kletst zich uit wonderlijke inbraak

1 maart 2012 Een hele wonderlijke inbraak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.