Iedere dag als ik in de spiegel kijk

imagesca7ffs3lUTRECHT – Elke dag zie ik dit litteken, klaagt Jan een 22-jarige jongen die in een discotheek met een glas is bewerkt. De politierechter wil het zien. Jan loopt naar voren en laat zijn gezicht zien. ‘Ik ben natuurlijk geen dokter’,  zegt rechter Van Riemsdijk, maar hij ziet wel een gekarteld litteken. In de zomer is het helemaal rood, zegt Jan. Zijn advocate eist 3600 euro schadevergoeding.

litteken

Bart van Elst, advocaat van de man die heeft gestoken, is meegelopen naar de tafel van de rechter. Hij ziet in het belang van de verdediging helemaal geen litteken. Dat noopt Rianne Smit de advocate van Jan om ook naar de tafel van de rechter te lopen. Zij is letselschadeadvocaat dat is misschien wel een soort dokter. De officier kan niet achterblijven en zo staan er vier juristen het oor van Jan te bestuderen.

Sonnema

De verdachte is in zijn bankje blijven zitten. De 20-jarige Kees ontkent dat hij heeft geslagen. Hij heeft geduwd met een glas Upso. Dat is Seven Up met Sonnema. Hij had acht glazen gedronken. De rechter probeert het te geloven. De zaak kabbelt een beetje voort totdat advocaat Van Elst ontdekt dat er zes getuigenverhoren ontbreken in het dossier. Zes getuigen ten gunste van Kees.

Die getuigen zijn gehoord bij de rechter-commissaris. Hoewel dat toch gewoon in de rechtbank is gebeurd, beschikt alleen de advocaat van buiten over de kopieën. De rechter en de officier die toch allebei in het gerechtsgebouw werken, hebben ze niet. Het is ook teveel tekst om even door te lezen en daarom stelt de rechter de zaak uit tot 9 mei. (JS)

lees ook:

10 mei 2012 Zes getuigen redden hun vriend niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.