Fors hogere eis slaan agent Terwijde

imagesCAPW7ZE2_thumb[16]ARNHEM – De advocaat-generaal legt tegen de 18-jarige Bilal el B. een fors hogere eis neer. Bilal wordt ervan beschuldigd dat hij in de Utrechtse wijk Terwijde een agent heeft geslagen. De advocaat-generaal eist 240 uur werken waarvan de helft voorwaardelijk wegens poging tot zware mishandeling.

inbraak

Bilal moest in zijn auto wachten voor de stilstaande auto van de agent die met een mogelijke inbraak bezig was. Bilal seinde met groot licht en de agent besloot daarop de auto van Bilal te controleren. De twee kregen ruzie. Volgens de agent is hij zes keer in zijn gezicht geslagen.

De rechtbank in Utrecht heeft Bilal, die een blanco strafblad had, veroordeeld tot veertig uur werken waarvan de helft voorwaardelijk. De politierechter zag maar bewijs voor een klap en noemde het mishandeling. Ook de officier in Utrecht was al een stuk milder. De eis luidde zestig uur werken waarvan de helft voorwaardelijk.

rechtspraak.nl

De uitspraak leidde tot grote koppen in de krant. De rechtbank Utrecht voelde zich genoodzaakt om een dag later op rechtspraak.nl uit te gaan leggen waarom zij tot deze lage straf was gekomen. Het openbaar ministerie ging in hoger beroep. En de feiten blijken opeens veel ernstiger. Advocaat Sonny Jansen herhaalt dat er geen bewijs is voor poging tot zware mishandeling. Het gerechtshof doet op 2 april uitspraak. (JS)

lees ook:

2 april 2012 Slaan agent Terwijde hof strenger dan rechtbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.