Negentig dagen alvast voor hacking en phishing

rotROTTERDAM – De raadkamer verlengt de voorlopige hechtenis een 30-jarige man uit Rotterdam met negentig dagen. De Rotterdammer wordt ervan verdacht dat hij computers van bedrijven en personen heeft gehackt.

De Rotterdammer, die stage liep bij een ICT-bedrijf werd twee weken geleden aangehouden. Hij liep tegen de lamp toen hij vanuit dat bedrijf probeerde in te breken in de computers van drie andere bedrijven. Bij een bedrijf werd het klantenbestand gekraakt.

De man zat in oktober al even vast op verdenking van phishing en oplichting. Hij was achter de privé-gegevens gekomen door hen van een vertrouwenwekkende afzender mail te sturen en kopieën van paspoorten  en bankpassen te vragen. Ook zou hij op naam van een niet-bestaand bedrijf goederen hebben besteld. Daarbij deed hij net of hij had betaald door een gemanipuleerde schermafdruk van een website voor internetbankieren te laten zien. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.