Al Shabab is te gevaarlijk voor een baby

Den Haag

‘s GRAVENHAGE – Zijn vader kan niet naar Zuid-Somalië en zijn moeder kan niet alleen voor hem zorgen. Dat vertelt advocaat Frans Fonville aan de vreemdelingenrechter over de baby van een 33-jarige Somalische.

Vreemdelingenzaken zijn op papier allemaal in Den Haag. Maar om de druk van de ketel te houden, worden ze verspreid door het hele land. De rechtbank ‘s Gravenhage houdt vandaag zitting in Utrecht. Een Utrechtse rechter beslist over het lot van de Somalische Noera en haar kind.

zoon

Noera moest al drie jaar geleden zelf vertrekken van de rechter. Ze is is nog steeds in Nederland. Inmiddels is haar zoon geboren. Het kind, een paar maanden oud, mag  mee de rechtszaal in en is de hele zitting braaf. Er komt geen geluid uit. Dat is in ieder geval een teken van bovenmatige aanpassing.

Maar volgens de IND mag de zoon toch niet blijven. Hij heeft geen eigen asielgrond. De advocaat geeft aan dat de baby natuurlijk geen opposant is van Al Shabab die de baas is in Zuid Somalië. Maar de baby kan niet naar het gebeid waar zijn vader vandaan komt. De moeder is ziek en ze kan niet alleen voor haar kind zorgen en daarom moeten moeder en kind hier blijven, herhaalt Fonville. De IND is het er niet mee eens. De rechter doet op 29 maart uitspraak. (JS)

lees ook:

29 maart 2012 Moeder en baby naar gevaarlijk Somalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.