Het sperma van een spirituele man heeft geneeskrachtige werking

Utrecht-20120326-00146

UTRECHT – ‘U heeft tegen een patiënte gezegd dat het zaad van een spirituele man een geneeskrachtige werking heeft. En daarom heeft zij toegestemd in seks’. Dat zegt rechter Kranenbroek tegen de 47-jarige Tanveer.  Het duurt een eeuwigheid voordat de Pakistaan via de tolk heeft geantwoord. Tanveer is een laag pratende man die veel zegt en vooral vragen ontwijkt. Maar dit is in ieder geval niet waar volgens de tolk.

jointjes

Hij is wel met de vrouw naar bed gegaan, maar Tanveer ontkent dat hij misbruikt heeft gemaakt van zijn positie als therapeut. Hij heeft van de ouders 300 euro gekregen om hun dochter te helpen die een paar jointjes per dag rookte. Hij vertelde aan de jonge vrouw dat zijn zaad al haar problemen zou oplossen. De vrouw moest dit wel geheim houden. Ze verloor het vertrouwen in haar therapeut toen ze opeens condooms gingen gebruiken om te voorkomen dat ze zwanger werd. Ook dat bleek te laat.

blind

Tanveer wil de wereld en vooral zijn rechters graag doen geloven dat hij helemaal blind is. Hij draagt een grote zonnebril en hij heeft een stok bij zich. Maar volgens zijn slachtoffer zag Tanveer voldoende om haar te misbruiken. Tanveer zegt tegen rechter Kranenbroek zegt hij dat hij een keurige moslim is die niet over bijzondere krachten beschikt. Maar  zijn vrouwelijke patiënten masseerde hij om ze overal te kunnen betasten. Een andere vrouw vertelde aan de rechter-commissaris dat ze met Tanveer naar bed is gegaan omdat ze bang was voor zijn voodoopraktijken.

‘Hij heeft niemand ergens toe gedwongen’, herhaalt Tanveer keer op keer. Alle seks was met wederzijds goedvinden, zegt hij. Maar officier van justitie Melanie Nijenhuis vindt wel dat Tanveer zich als therapeut schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Ze eist twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook wil de officier dat Tanveer zijn slachtoffer 15.000 euro schadevergoeding betaalt. Uitspraak 9 april. (JS)

lees ook:

6 april 2012 Vrijspraak voor zaadtherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.