KPN-hacker sprak zijn mond voorbij

rotROTTERDAM – De rechter-commissaris houdt een 17-jarige jongen uit Barendrecht twee weken binnen. De jongen  heeft bekend dat hij de site van KPN heeft gehackt. Hij werd op 20 maart toen hij online was, door de politie opgepakt.

Hoewel de cyberrechercheurs van het gevreesde high-tech crimeteam de jongen wekenlang hebben gevolgd, is hij in feite op een ouderwetse domme boevenmanier gepakt. Hij kon zijn mond niet houden in een hedendaagse café, een chatkanaal. Hij schepte op tegen studenten van een Koreaanse universiteit over zijn inbraak bij KPN.

kwaadaardige software

Het computersysteem van KPN is vermoedelijk gehackt doordat er een beveiligingslek was. De hacker verkreeg op enkele honderden servers de hoogste toegangsrechten.  Het computersysteem raakte beschadigd, omdat er kwaadaardige software op was geplaatst. De normale beveiliging van KPN werd daarmee omzeild. Uit voorzorg heeft KPN op vrijdag 10 februari het emailverkeer voor ongeveer 2 miljoen klanten tijdelijk afgesloten.

In Australië is een 16-jarige medeverdachte opgepakt. (JS)

lees ook:

3 mei 2012 Internetverbod voor vrijgelaten KPN-hacker

9 april 2012 Dertig dagen voorarrest erbij voor KPN-hacker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.