Wel beledigend geen discriminatie

Utrecht-20120319-00136UTRECHT – ‘Ze hoeft mij niet te vertellen wat discriminatie is, ik heb daar elke dag last van’. Dat vertelde Redan, een 24-jarige Marokkaan met luide stem aan politierechter Koppert. Redan wordt snel boos en hij heeft een zware stem. Hij schreeuwt bijna. Ook in de rechtszaal.

Turkije

Een medewerkster van de Rabobank voelde zich zo gekleineerd voor Redan dat ze naar de politie stapte. Hij kwam naar de bank om zijn pasje te laten deblokkeren maar hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Het meisje, een Iraanse, kon hem niet helpen. Daarop zei Redan dat ze naar een inburgeringscursus toe moest. ‘Het is hier Turkije niet’,  voegde hij eraan toe. Volgens Redan is dat laatste een grap. Dat zegt hij de hele dag. Tegen iedereen.

Geert Wilders

De Rabomedewerkster vond het niet grappig.  Redan herhaalt dat hij boos was, maar dat hij niets heeft tegen andere volkeren. Hij zat in een moeilijke periode en hij was snel kwaad. Hij biedt zijn excuses aan en hij wil net als Geert Wilders worden vrijgesproken. Officier Drogt is een beetje overtuigd. Ze laat de discriminatie vallen. Ze eist wegens belediging 450 euro boete waarvan 150 voorwaardelijk. De rechter neemt de eis over. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.