Beetje puinhoop

Utrecht-20120327-00147UTRECHT – ‘Was een beetje een puinhoop’, zegt de 36-jarige Oulad. Hij stond onder reclasseringstoezicht maar hij vergat steeds af te bellen. Urinecontroles had hij geen tijd voor. Oulad lacht er eens bij. Wie in zijn situatie op vrije voeten is, lacht de hele dag. 

Op 19 november 2008 overviel hij in Wilnis met een vuurwapen een supermarkt. Hij kreeg 30 maanden cel. Na twintig maanden werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Tien maanden gevangenisstraf bleef hem boven het hoofd hangen. Oulad overtrad vanaf het begin alle voorwaarden. Maar steeds begon de reclassering opnieuw met hem. Bovendien pleegde hij een straatroof waar hij in 2011 van de rechtbank in Amsterdam vijf maanden gevangenisstraf voor kreeg.

Amsterdam

Ieder weldenkend mens zou ervan uitgaan dat Oulad daarna die tien maanden voorwaardelijk ook zou moeten uitzitten. Waarom niet, wordt op de zitting niet duidelijk. De rechtbank van de normaal niet zo gemakkelijke rechter Bender verschuilt zich achter collega´s in Amsterdam. De officier doet hetzelfde. Amsterdam is ver weg.

De officier trekt haar vordering zelfs in en de rechtbank vindt dat goed. Oulad mag weer naar buiten. Oulad wordt overgedragen aan een 24-jarige reclasseringsmedewerkster die er alle vertrouwen in heeft dat Oulad nu wel zijn afspraken gaat nakomen. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.