De goedgelovige medeverdachte kletst zich uit wonderlijke inbraak

Utrecht-20120328-00150UTRECHT – ‘Ik ken Marcel hartstikke goed en ik probeerde hem nog te bellen.’ De 22-jarige Paul W. doet zijn uiterste best om zich uit een inbraak te kletsen waar hij tegen wil en dank in verzeild raakte. Dat lukt hem aardig. De officier van justitie eist nog maar drie maanden helemaal voorwaardelijk.

Paul heeft de aardigheid van de officier te danken aan een pingbericht dat hij verstuurde aan zijn vriend Marcel om het te waarschuwen. Zoiets doe je niet als je serieus wilt inbreken. Bovendien hij heeft hij open kaart gespeeld met de politie.

wapens

Paul kwam met vriend Douwe op bezoek bij vriend Marcel die niet thuis was. Douwe kreeg nog geld van  Marcel en als een soort incasso sleepte hij 24 dozen met schoenen en een tas met wapens naar buiten. Paul stond erbij en hij zette die dozen in de auto. Hij zegt zelf dat hij dat deed om de spullen van zijn vriend Marcel niet onbeheerd op straat achter te laten. Hij was ook bang voor vriend Douwe en daarom deed hij mee.

Douwe heeft al vier maanden uitgezeten voor deze inbraak. Douwe is erg boos omdat hij weet dat Paul hem heeft verlinkt. De auto van Pauls moeder is al uit wraak in brand gestoken,vertelt advocate Hetty Dijkstra aan de rechtbank. Zij wil een complete vrijspraak. De uitspraak is op 10 april. (JS)

lees ook:

15 maart 2012 Eigen rechter spelen mag niet, ook al is dat normaal

1 maart 2012 Een wonderlijke inbraak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.