Werkstraf voor rapedrug

Utrecht-20120320-00137UTRECHT – ‘Er zijn geen kleinere flesjes GHB te koop’. De 32-jarige Nico laat om zijn laatste woord kracht bij te zetten het flesje zien waarin de rapedrug GHB zat die hij heeft gekocht. Rechter Ficq wordt er niet milder door. Precies volgens de richtlijnen legt hij 140 uur werkstraf op.

Nico werd tijdens een feest aangehouden. Volgens de politie zat er 25,3 gram van de partydrug  in het flesje. Een hoeveelheid die je niet op een avond in je eentje wegwerkt. Nico kreeg een uitnodiging voor een gesprek bij de officier. Op die zogenaamde Tom-zitting kreeg hij 140 uur werkstraf aangeboden. Maar die straf vond hij veel te hoog. Hij klaagt tegen de rechter dat er zoveel echte misdaad onbestraft blijft.

biertje

Officier van jusitie Esbir Wildeman legt hem uit dat GHB ook echt wordt gebruikt als rapedrug die bij mensen in het drankje wordt gegooid. Daarom zijn de straffen zo hoog. De hoeveelheid van Nico is bovendien voor meer personen. Nico is het er niet mee eens. Hij was met vrienden. Je koopt ook niet een enkel biertje als je met drie mannen op stap bent, werpt hij nog tegen.

De rechter overtuigt hij niet. Maar Nico geeft niet op. Hij beent met grote passen de zaal uit om snel hoger beroep aan te tekenen. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.