Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

Utrecht-20120328-00148UTRECHT – De 19-jarige Mike is een rustige jongen in een geruit overhemdje. In niets lijkt hij een lid van een groepje woeste verkrachters. Net als zijn vader is hij schilder. Zijn hobby is ook schilderen, zegt hij. Zijn ouders zitten heel stil achter hem op de publieke tribune van de rechtbank. Zij weten dat een uur geleden tegen een andere jongen uit het groepje vijf jaar cel is geëist. Die 21-jarige jongen zou twee meisjes hebben verkracht.

Het 19-jarige slachtoffer heeft verklaard dat Mike de vierde was van de zeven jongens die haar verkrachtten. Ze was opgehaald door haar vriendje Daan wiens ouders op vakantie waren. Ze was verliefd op Daan en ze liet veel toe omdat ze Daan niet kwijt wilde. Volgens een deskundige is de verklaring van het meisje voor negentig procent betrouwbaar. De laatste twee verkrachters met de bijnamen ‘de dikke Marokkaan  en  homo’ zijn nooit opgespoord. De laatste jongen werd homo genoemd omdat hij niets deed toen hij merkte dat het meisje niet wilde.

zwijgen

Mike zit nu een half jaar vast. Hij heeft tot nu toe gezwegen. Dat lijkt professioneel en dat is niet handig als je onschuldig wilt overkomen Hij deed dat op advies van zijn advocaat Michiel Lamers. Ik luister goed naar mijn advocaat, vertelt Mike. Op de zitting wil hij alleen zeggen dat hij niets heeft gedaan. Hij was in het huis, geeft hij voor het eerst toe. Advocaat Lamers zal hem wel verteld hebben dat hij zich compleet ongeloofwaardig maakt als hij ontkent dat hij in het huis was.  Mike zegt nu dat hij niet boven bij het meisje is geweest. Dat is niet in strijd met het technisch bewijs.

seks

Officier Weening noemt het verhaal van Mike onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. Ze stelt dat de verklaring van het meisje voldoende is voor een veroordeling. Mike maakte deel uit van een groepje jongens die uit waren op seks en bereid waren om alle grenzen over te gaan, zegt zij. Jongens die aan zoiets meedoen moeten heel zeker weten dat het meisje echt wil, besluit de officier.  Ze eist 30 maanden gevangenisstraf en 5500 euro schadevergoeding. Uitspraak 20 april. (jurgenswart/anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook:

17 december 2012 Advocaten groepsverkrachters zeuren weer om rechtspsycholoog Van Koppen

22 oktober 2012 Laatste groepsverkrachter veroordeeld tot gevangenisstraf en voorwaardelijke tbs

9 oktober 2012 Officier eist opnieuw jeugd tbs voor jongen die vriendin uitleende voor groepsverkrachting

20 april 2012 Tot vijf jaar  gevangenisstraf voor groep verkrachters

4 april 2012 Een onbegrijpelijke eis

3 april 2012 Officier eist jeugd-tbs wegens groepsverkrachting

16 februari 2012 Onhandig maar niet vooringenomen

3 gedachten over “Homo deed niet mee aan groepsverkrachting”

  1. ik ken mike al jaren , en het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat hij hieraan meegedaan heeft. Waarschijnlijk weer een officier van justitie die perse wilt scoren, ook al gaat dat ten koste van mensen. Zeker in dit geval want het staat uitvoerig in de krant . Ik hoop dat het recht zal zegevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.