Spion opgesloten

Den Haag‘S GRAVENHAGE – De rechter-commissaris stelt een 60-jarig Hagenaar die staatsgeheimen aan de Russen heeft doorgespeeld, twee weken in bewaring. De Hagenaar een  medewerker van het ministerie van buitenlandse zaken is op 24 maart aangehouden op verdenking van ambtelijke omkoping en het verspreiden van staatsgeheimen.

De Hagenaar zou 7 jaar lang vertrouwelijke informatie hebben verstrekt aan een echtpaar uit Duitsland. In ruil zou de man iedere maand een extra salaris hebben gekregen. Verder wordt hij verdacht van witwassen en het bezit van een vuurwapen. Het echtpaar zit al een half jaar in Duitsland vast  op verdenking van spionage voor een Russische inlichtingendienst. (JS)

lees ook:

12 april 2012 Spion voor de Russen blijft nog drie maanden binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.