Slaan agent Terwijde hof strenger dan rechtbank

 ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 18-jarige Bilal el B. tot 120 uur werken. Volgens het hof heeft Bilal in de Utrechtse wijk Terwijde een agent een paar klappen gegeven.

IMG_7251_reasonably_small
Advocaat Sonny Jansen

De twee kregen ruzie toen de agent de auto van Bilal controleerde. Volgens de agent is hij zes keer in zijn gezicht geslagen. De officier van justitie in Utrecht vond dat zestig uur werkstraf waard waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank achtte maar een enkele klap bewezen en maakte er veertig uur van waarvan ook de helft voorwaardelijk wegens mishandeling.

 

zware mishandeling

Deze uitspraak kreeg veel aandacht in de pers en het openbaar ministerie ging in hoger beroep. De advocaat generaal eiste in de tweede ronde 240 uur werken waarvan de helft voorwaardelijk wegens poging tot zware mishandeling. Het hof is het met advocaat Sonny Jansen eens dat  poging tot zware mishandeling niet kan worden bewezen. Maar daar schiet Bilal netto niets mee op want het hof vindt na het horen van getuigen dat Bilal vaker dan een keer heeft geslagen. (JS)

lees ook

19 maart 2012 Fors hogere eis slaan agent Terwijde

Een gedachte over “Slaan agent Terwijde hof strenger dan rechtbank”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.