Valium en bier

Utrecht-20120322-00145UTRECHT – De 32-jarige Faysal zegt dat hij met dode mensen kan praten zoals de overleden vrouw van een agent. ‘Het is misschien een goed idee om hem naar de psychiater te sturen’, stelt officier van justitie Esbir Wildeman aan de politierechter voor.

Faysal moet voorkomen wegens smaad, maar hij is niet verschenen. Hij heeft luidkeels over straat geschreeuwd dat zijn overbuurman, een agent, zijn eigen vrouw heeft vermoord. Hij heeft dat ook tegen een andere agent gezegd en een hulpverleenster van de woningbouwvereniging. Faysal vertelt te pas en te onpas dat de vrouw uit haar flat is gesprongen maar dat de agent haar heeft geduwd.

terrorisme

De familie van Faysal scoort duizenden hits in het systeem van de rechtbank. Vooral zijn oudere broer, een veelpleger die steeds lange straffen weet te ontlopen, draagt daaraan bij. Faysal is acht jaar geleden opgepakt op verdenking van terrorisme. Die zaak liep stuk, want die terrorismedreiging  bleek vooral uit veel loze woorden op msn te bestaan.

psychiater

Bij Faysal lijkt het probleem dat we zijn woorden misschien niet zo serieus moeten nemen. Maar hoe weten we dat zeker, vooral nu Faysal er zelf niet bij is. Faysal heeft zelf ook verklaard dat hij rare dingen gaat zeggen als hij valium en bier gebruikt. Advocaat Maarten ‘t Sas heeft geen bezwaar tegen een psychiater. Hij durft zelfs te beloven dat Faysal mee zal werken aan de behandeling. De politierechter wijst het verzoek toe. De zaak gaat verder op 27 juni als het rapport dan tenminste klaar is. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.