Anderhalf jaar cel voor Evert die het aan niets ontbrak

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank legt de gevallen vastgoedman Evert K. anderhalf jaar gevangenisstraf op wegens belastingfraude en valsheid in geschrifte. De straf is conform de eis. Volgens de rechtbank heeft de 54-jarige Evert de fiscus voor meer dan een miljoen euro benadeeld.

Jan de Bouvrie

De rechtbank acht bewezen dat Evert in 2006 en 2007 valse belastingaangifte heeft gedaan door privé-uitgaven op te voeren bij zijn bedrijven. Hij vroeg andere bedrijven, waaronder het bedrijf van Jan de Bouvrie, om valse facturen te sturen.

boekhouder 

De advocaten van Evert K. hadden aangevoerd dat de schuld lag bij de financiële mensen binnen het bedrijf. Maar de rechtbank oordeelt dat Evert zelf overduidelijk de leiding had. De rechtbank vindt het bijzonder droevig dat Evert, die het ogenschijnlijk aan niets ontbrak het nodig vond zichzelf te verrijken en daarmee de samenleving voor een groot bedrag heeft benadeeld. Zijn 49-jarige boekhouder moet een half jaar zitten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook
20 maart 2012 Anderhalf jaar geeist tegen Evert K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.