Een onbegrijpelijke eis

Utrecht-20120327-00147UTRECHT – In de rechtbank staan nog drie verdachten terecht, die mee zouden hebben gedaan met een groepsverkrachting. De officier eist zeven jaar cel tegen  21-jarige Saleheddine K. wegens drie verkrachtingen. De 22-jarige Fahid B hoort drieënhalf jaar cel eisen waarvan een half jaar voorwaardelijk. Fahid zou een keer de fout in zijn gegaan.

onbegrijpelijk

De officier stoelt haar eis voor een belangrijk deel op de verklaring van een meisje dat zegt dat ze verkracht is door zes jongens. Raadsman Ralph Takens noemt deze eis volkomen onbegrijpelijk. Volgens Takens past het gedrag van het slachtoffer helemaal niet bij het gedrag van een meisje dat is verkracht. Takens vindt het onbegrijpelijk dat het slachtoffer niet is gevlucht uit de woning. Bovendien gaat het meisje een paar dagen later vrolijk terug naar de jongens. Volgens Takens was er sprake van vrijwillige seks.

strafmaat

Ook de strafmaat is ongelooflijk volgens advocaat Takens. Drieënhalf jaar gevangenisstraf voor een verkrachting past helemaal niet in de richtlijnen van de rechtbank, zegt hij. Bovendien wordt Fahid ook benadeeld door de manier waarop de officier de straf in wil delen. Als de officier haar zin krijgt, komt Fahid pas na precies drie jaar vrij. Als de rechtbank geen voorwaardelijk deel oplegt, staat Fahid acht maanden eerder buiten. De uitspraak is op 20 april (JS)

lees ook:

20 april 2012 Tot vijf jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

3 april 2012 officier eist jeugd tbs wegens groepsverkrachting

30 maart 2012 Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

16 februari 2012 Onhandig maar niet vooringenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.