Een klein beetje vuurwerk

Utrecht-20120327-00147UTRECHT – De economische politierechter legt de 34-jarige Danny een boete van 165 euro op. De politie vond in de woning van Danny negen knalstrengen  en volgens rechter Wijna is dat professioneel vuurwerk.

De politie hield de man die het vuurwerk aan Danny verkocht al in de gaten. In de woning van Danny stonden dozen die overduidelijk uit België kwamen. Op de dozen stond geen teken dat het vuurwerk voor consumenten bedoeld was. Als dat vuurwerk ook niet op de lijst van het ministerie staat, is het professioneel vuurwerk. Aldus officier Plantenga.

boete

Plantenga is door het functioneel parket naar Utrecht gestuurd om een hele zitting te draaien en er staan grotere zaken op de rol, maar dit mag ook niet, betoogt zij. Danny kreeg een boete van 140 euro thuisgestuurd. Die betaalde hij niet. Omdat hij ook niet verschijnt om uit te leggen waarom hij niet betaalt, eist de officier een verhoging van twintig procent. ‘En als Danny nu niet betaalt, moet hij drie dagen zitten’, besluit rechter Wijna grimmig. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.