Ping redt goedgelovige medeverdachte wonderlijke inbraak

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Wie ergens wil gaan inbreken stuurt geen ping naar de bewoner van het huis met de vraag om zo snel mogelijk thuis te komen. Dat stelt de rechtbank in het vonnis tegen de 22-jarige Paul W. De rechtbank spreekt Paul volledig vrij van een inbraak.

De rechtbank gelooft niet dat Paul wist dat zijn vriend Douwe spullen wilde weghalen uit de woning van hun gezamenlijke vriend Marcel. Ze kwamen daar samen op bezoek maar toen Marcel niet thuis was, stuurde Paul het bewuste bericht en trapte Douwe de deur in. Hij sleepte een partij dozen met dure schoenen en een tas met vuurwapens naar buiten. Paul laadde alles keurig in de auto, want je laat de spullen van een vriend niet buiten staan.

Douwe kreeg gevangenisstraf voor deze wonderlijke inbraak. De officier eiste drie maanden voorwaardelijk tegen Paul. Zijn advocate Hetty Dijkstra vroeg al om een complete vrijspraak. (JS)

28 maart 2012 De goedgelovige medeverdachte kletst zich uit wonderlijke inbraak

15 maart 2012 Eigen rechter spelen mag niet ook al is dat normaal

1 maart 2012 Een hele wonderlijke inbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.