Rechter akkoord met dure parkeerplaats

Utrecht-20120403-00158UTRECHT – De 48-jarige Arie S. moet 6900 euro stallingskosten betalen voor een Mercedes die nog 10.000 euro waard was. De bestuursrechter weigert om de gemeente op de vingers te tikken

Arie had een uitkering en hij verkocht fietsen. Hij dacht dat de gemeente hielp hem bij het opzetten van zijn eigen fietsenhandel.  De gemeente dacht anders over die constructie. De gemeente kwam op het idee dat Arie zijn inlichtingenplicht had geschonden en dat hij 35.000 euro euro terug moest betalen.

Mercedes

De gemeente nam de Mercedes van Arie in beslag en verkocht die ook nog. Maar de stallingskosten waren zo hoog opgelopen dat er nauwelijks iets overbleef. Arie stapte naar de rechter. Hij kreeg ongelijk. Hij ging niet in hoger beroep  maar hij spande wel een nieuwe rechtszaak aan. Hij vond nog steeds dat hij teveel moest terugbetalen. De rechter vindt dat Arie in hoger beroep had moeten gaan  en veegt zo alle argumenten voor de tweede keer van tafel. (JS)

lees ook:

29 februari 2012 Een hele dure parkeerplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.