Brandmoord aangehouden in de tweede ronde

Court2ARNHEM – Het gerechtshof houdt de zaak tegen de 30-jarige Aryaan R. aan. R. staat op een proforma zitting die alleen dient om het voorarrest te verlengen.

R . zit in voorarrest omdat zij door de rechtbank in Utrecht tot 18 jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens moord. Volgens de rechtbank heeft R. een van de gruwelijkst denkbare misdaden gepleegd. Ze heeft een andere vrouw in brand gestoken. Dat gebeurt niet vaak. De officier van justitie had 23 jaar cel geëist.

psychische nood

Volgens advocaat Willem Jan Ausma verkeerde R. in psychische nood, maar de rechtbank verklaarde haar volledig toerekeningsvatbaar. R. kreeg de maximale straf omdat ze totaal niet heeft meegewerkt aan welk onderzoek dan ook. Op 20 april is er een regiezitting. Ausma heeft verzoeken, maar hij wil daar niets over zeggen. (JS)

lees ook:

6 juli 2012 Psychiatrisch onderzoek verdachte brandmoord

20 april 2012 Heeft de verdachte van de brandmoord een gespleten persoonlijkheid

Een gedachte over “Brandmoord aangehouden in de tweede ronde”

  1. Psychische nood? Aryan R. heeft een maand voor de moordaanslag, die met militaire precisie is uitgevoerd, al geprobeerd om met Narges af te spreken.

    Waarom in hoger beroep gaan als de dader totaal geen inzage wenst te geven in haar beweegredenen? -Gelet op de gruwelijkheid van de feiten: Het blijft 18 jaar. De maximale straf. Geen dag minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.