Met 185 per uur over de A2

Utrecht-20120322-00145UTRECHT – Wie 85 kilometer te hard, met een afgeplakt nummerbord over de A2 scheurt, loopt het risico dat de rechter denkt dat u dat expres gedaan heeft, zegt politierechter Roel den Otter tegen de 32-jarige Ali.

Ali kan heel goed sterke verhalen vertellen. Hij houdt vol dat hij niet weet wie het nummerbord van zijn motorfiets heeft afgeplakt. Misschien een kind, misschien de buurman. Hij houdt ook vol dat hij nergens op heeft gelet want hij was hij opgeroepen vanwege een alarm in zijn bedrijf. Hij was zelfs blij dat de politie achter hem aanreed. Hij was verbaasd toen hij een boete kreeg.

klaagschrift

Zijn rijbewijs werd afgepakt. Ali diende een klaagschrift in en kreeg het na twee maanden terug van de rechter. Tot nauwelijks verholen verbazing van officier Hooker. Zij wil echter niet tegen de uitspraak van die rechter in gaan. Ze eist 2000 euro boete en zes maanden niet rijden waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Ali mag zijn rijbewijs houden. Maar hij vindt de boete erg hoog, zegt hij in zijn laatste woord. Mogen de studenten niet beslissen zegt hij over de klas studenten die de zitting bijwoont. Daar voelt de rechter vreemd genoeg niets voor. De politierechter neemt de eis grotendeels over. Wel laat hij Ali kiezen tussen 1000 euro boete en 40 uur werken. Ali rekent snel. 25 Euro verdien ik op op dit moment niet per uur, zegt hij. Hij kiest voor de werkstraf. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.