Een ZZP’er die Holleeder wil inschakelen

Utrecht-20120416-00167UTRECHT – ‘Allebei mijn ouders zijn overleden aan kanker dan ga ik dat toch geen andere mensen toewensen’. Dat zegt de 47-jarige Jack tegen politierechter Veldhuijzen. Jack is een potige kerel. Hij belde zelf de politie omdat zijn 40 centimeter kortere vrouw met een mes zou hebben gedreigd. Met de wijkagent kon hij het goed vinden, maar met de twee andere agenten kreeg hij ruzie.

Holleeder

Hij  schold ze uit en hij zei dat hij Holleeder zou inschakelen om ze af te maken. Dat geeft Jack wel eerlijk toe. Hij zat twee nachten in de cel en hij kreeg een huisverbod van tien dagen. Hij moet voorkomen wegens bedreiging van de agenten en huiselijk geweld. Dat is het meest voorkomende geweld in Nederland.

Zoals gewoonlijk zit er een heel verhaal met stiefkinderen en schoonzusjes en moeilijke relaties aan vast. Jack wil het graag vertellen maar rechter Veldhuijzen houdt hem kort. Had u gedronken wil ze van Jack weten. Jack zegt van niet, maar de agenten roken alcohol. Niet verwonderlijk want Jack is een jaar geleden veroordeeld tot vijftig uur werken en een jaar niet rijden. Dat is erg lastig voor een ZZP’er met een klusbedrijf.

vrijspraak

De officier eist nu twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf en nog eens tachtig uur werken. Advocate Ingrid Beerens benadrukt dat Jack ruiterlijk uitkomt voor wat hij wel heeft misdaan. Rechter Veldhuijzen gelooft dat ook en ze spreekt Jack vrij van het toewensen van vreselijke ziektes. Maar dat verandert niets in de straf. Voor wat er dan nog overblijft, vindt zij de eis van de officier heel redelijk. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.