Onwetendheid is geen verschoningsgrond

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Onwetendheid kan een grote stap zijn op weg naar zaligheid maar bij de bestuursrechter  levert het niet veel op. Twee broers houden bij rechter Vivienne van Amstel bij hoog en bij laag vol dat ze het lokale sufferdje niet hebben gekregen.  En daarom hebben ze te laat bezwaar gemaakt tegen de milieuvergunning die hun buurman voor zijn kippenschuur heeft gekregen.

te laat

Te laat is keihard te laat in het bestuursrecht om de ondernemende Nederlanders een beetje te beschermen tegen het eindeloze gezeur van hun buren. De gemeente moet een te laat binnengekomen bezwaar weigeren. Als een gemeente dat niet doet, grijpt de rechter in.

De verstandigste broer die het woord voert omdat zijn broer een hersenbloeding heeft gehad, begint met een moreel beroep. Zijn recht om zijn dorp te beschermen tegen milieuvervuiling, mag toch niet stranden op formeel gezever. Hij heeft nog een paar echte smoezen. De gemeente wist dat wij bezwaren hebben. Mijn broer kan niet goed meer lezen. Hij brengt eerst de post naar de slimmere broer. Bovendien was het rond kerst en dan hebben de diepgelovige broers blijkbaar andere zaken aan hun hoofd.

advertentie

De gemeente countert alles adequaat. Er was een advertentie geplaatst in het dorpskrantje. Meer hoeft de gemeente niet eens te doen. Daarop strandt ieder bezwaar en al het andere was service. En tot slot waren de loketten van de gemeente tussen kerst en nieuwjaar gewoon open.

Rechter Van Amstel complimenteert deze gemeente zelfs. Over alle smoezen van de broers zijn de hoogste rechters in Nederland al zes keer heen gegaan. Van Amstel neemt de tijd om het de broers allemaal uit te leggen. Hun onwetendheid is geen verschoningsgrond. De broers zijn te laat. Hun inhoudelijke bezwaren worden niet behandeld en een schadevergoeding komt al helemaal niet aan de orde. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.