Hoger beroep duurt al elf jaar

haag‘s GRAVENHAGE – Het gerechtshof houdt de zaak tegen een 77-jarige vrouwelijke verdachte aan om uit te zoeken of er getuigen moeten worden gehoord in Indonesië. De vrouw werd in 2001 door de rechtbank in Dordrecht wegens mensenhandel veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

gevaarlijk

De afgelopen elf jaar heeft de vrouw een paar keer op zitting gestaan. Het openbaar ministerie is al vier jaar bezig met de getuigen die advocaat Harrold Veen wil horen in Indonesië. Het openbaar ministerie denkt dat te gevaarlijk is voor die getuigen. Volgens advocaat Veen blijkt dat helemaal nergens uit. De advocaat-generaal moet dat nu uitzoeken hoe het zit met rechtshulpverzoeken aan Indonesië. Het hof wil zich volgens Veen nog niet uitspreken over de ontvankelijkheid van het openbaar ministerie. De zaak gaat verder op 13 juni. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.