Een bromsnor op de Kiss and Ride

Utrecht-20120319-00136UTRECHT – ‘U heet Van de Schepop, toevallig ken ik iemand die in de rechtbank in Den Haag werkt met dezelfde naam. Maar dat bent u niet’, vraagt rechter Bart Jan van Ettekoven aan een blonde juriste van rechtsbijstandsverzekeraar DAS.  Deze mevrouw E. van de Schepop verzekert de rechter dat haar zus in de rechtbank in Den Haag werkt. Van Ettekoven besluit dat hij deze Van de Schepop niet kent en dat hij zich niet terug hoeft te trekken als rechter. Een zuiver standpunt.

Van Ettekoven daalde vijf jaar geleden af naar Utrecht uit de Raad van State. De toenmalige juridische stadsguerilla en complotdenker Kees van Oosten die de rechtbank overspoelde met bestuurszaken, was ervan overtuigd dat Van Ettekoven was gehaald om de strijd met hem te gaan. Volgens de rechtbank was de staatsraad uit Den Haag gekomen om de kwaliteit van de uitspraken  hoog te houden. Misschien is dat hetzelfde. Dat is moeilijk te beoordelen.

naschoolse opvang

Van Oosten heeft de strijd buiten de rechtbank voortgezet maar Van Ettekoven is er nog. Zijn grappen zijn goed. Dat is ook een belangrijke kwaliteit van de rechter. In deze zaak gaat het om een typisch Nederlands probleem. Wijken met grote huizen zijn geschikt voor kinderopvang. De mensen die er al wonen zijn vaak medici en notarissen die gewend zijn aan rustige buren. Maar de gemeente wil en moet meer opvangplaatsen.

Deze gemeente heeft zo voorzichtig gemanoeuvreerd dat er verwachtingen zijn gewekt. De klagende arts wil dat er niet fout geparkeerd wordt. De gemeente heeft dat beloofd. Maar later blijkt het openbare weg te zijn wie stuurt mondige parkeerders daarvandaan. Voor alles is een oplossing, denkt Van Ettekoven. Hij stelt een Kiss and Ride strook voor met een bromsnor. Maar deze gemeente wil niet handhaven en de arts is een zeurpiet. Dat worden nog langdurige rechtszaken, want de verzekering betaalt. Uitspraak 25 mei. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.